Matki wzloty i upadki.

poniedziałek, 29 kwietnia 2013

Kaczka z kajmakiem na kiju czyli ciasteczka na patyku


                                   Masa kajmakowa to już podstawowy składnik w naszej lodówce ;-)
                                                                 ciasto francuskie też.
                                   Tym razem nie wafle i mufinki tylko kaczyszki na patyku.


Potrzebne:
  • foremka do ciasteczek ( dowolny kształt )
  • patyczki do szaszłyków
  • ciasto francuskie
  • dowolne nadzienie ( kajmak, dżem , powidła, kostka czekolady)

 wycinamy...


na jedną kaczkę układamy nadzienie i patyczek...



drugą kaczką zakrywamy i widelcem sklejamy obie kaczki
( sklejamy dość mocno, zwłaszcza przy patyku)


układamy na blaszce i pieczemy ok 15 min w piekarniku,


a potem zajadamy ....


Smacznie pozdrawiamy!

1 komentarz:

  1. Rewelacyjne , idealne na majowke dla dzieciakow i nie tylko....

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za wizytę i komentarz ;-)